0879/472997

Защо да не направя преинстлация на Windows сам?

2015-04-06 12:17:58
3 / 5 (2 гласа)

В напредващият свят компютрите и интернет технологиите, все по голяма част от потребителите са готови да експериментират и потърсят решение на даден компютърен проблем. Интернет прелива от статии и клипове със заглавият от типа:

- Как да преинсталирам Windows сам?

- Лесно Преинсталиране на Windows 7 за Начинаещи

- За новаци: Инсталиране на Windows и много други

 

Вероятно голяма част от потребителите биха си задали въпросите:

- Защо трябва да плащам за тази услуга?

- Защо трябва да потърся тази услуга в сервиз?

- Какво повече ще получа ако платя за тази услуга?

 

В тази статия ние ще отговорим на тези въпроси и ще разясним, защо преинсталация на Windows в домашни условия, от човек, който прави това за първи път, не добра идея.

Самото инсталирана на операционната система не е нещо сложно, нито невъзможно за изпълнение, дори напротив. Нещата обаче не свършват до там, а бих казал, че едва след като инстлацията приключи, те тогава започват.

 

1. Ако вашият Windows, има по-сериозен проблем от това да вече задръстен от нежелани приложения /malware/, вируси и други. Например операционната система да не иска да стартира. Вероятно въпреки, че знаете, че не е особено желателно да съхранявате файловете си в дял C:\, все пак ще има какво да искате да съхраните от там. Все пак не забравяйте, че при преинсталация, целият дял се изтрива. Във всеки един компютърен сервиз, могат да извършът тази услуга, дори ако вашият Windows не иска да стартира

2. При преинсталация на Windows се извършва пълно форматиране /изтриване/ на дяла на вашият хард диск, в който “стои” вашата операционна система. Това ще рече, че при евентоална грешка /която не е много трудно да направите/, можете необратимо да изтриете по погрешка някой от второстепенните дялове на диска и да загубите цялата информация на него.

3. За да работи всяко едно хардуерно устройство на вашият лаптоп или настолен компютър, то се нуждае от определеният, създаден от производителя Driver. Дори и вашият Windows да е инсталирал такъв, не особено сигурно, колко правилен е той и дали вашето устройство ще работи правилно или с пълният си капацитет. В статиите в интернет немогат да ви научат на това, понеже всяко едно устройство търси собственият си драйвер, защото това не е нещо универсално, което може да бъде прескочено със замесител.

4. Желателно е всеки Windows да получи своите оптимални настройки за работа, които са съобразени с индивидуалната конфигурация. Това ще помогне на вашата система да работи по-добре.

5. Ако не сте се сблъсквали с инсталация на софтуерни продукти от всякакъв тип, това ще е следващата пречка по пътя ви. При преинсталация на Windows, в повечето компютърни сервизи, ще получите нужният базов софтуер за всеки един потребител. Ако се нуждаете от нещо специално, също няма да получите отказ за инсталирането му.

 

Не мислим, че тази статия ще откаже някой смел ентосиаст, но поне вече може да се чуста предопреден. :)

За всички останали поставяме линкове към нашите услуги:

 

 

Профилактика + Преинсталация Преинстлация на Windows Сервиз